در مصاحبه با سید محمد هاشم داخته، مدیر محیط زیست جزیره قشم
سید محمدهاشم داخته، مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم است که به عنوان فردی که از ابتدا در حفاظت از گونههای بومی گیاهی و جانوری قشم فعال بوده است در این گفتوگو همراه ماست.
حفاظت از لاک پشت های قشم، مهم ترین پروژه محیط زیستی این جزیره
فکر میکنم سال ۱۳۸۱ بود که به همراه آقای درهشوری، که عاشق واقعی محیط زیست ایران بود تخمگذاری لاکپشتهای قشم را دیدیم. با ایشان رفتیم حدود ۳۰کیلومتری روستای شیب دراز و دم غروب رسیدیم به محل. اتفاقا دیدیم چند جوان در ساحل دور هم جمع هستند و یک لاکپشت در حال تخمگذاری است. آقای دره شوری ازآنها پرسید شما اینجا چه میکنید، گفتند ما منتظریم تخم بگذارند و آنها را برداریم. متاسفانه هیچ آموزشی در آن زمان نبود و جامعه محلی روستای مجاور تخم لاکپشت را به عنوان دارو استفاده میکردند. آنها اعتقاد داشتند تخم لاکپشت برای دست و پا درد افراد مسن و درد مفاصل خوب است.
آقای مهندس دره شوری از چند تا از آن بچهها خواست بیایند در پروژه باشند و کار حفاظت از همان لحظه شروع شد. اساس توسعه یافتگی ملتها مشارکت مردم است و یکی از حوزههای بسیار مهم بحث منابع طبیعی و محیط زیست است. شما در هر کشور ببینید منابع طبیعیش سرزنده است و حفظ شده است مطمئن باشید با مشارکت جامعه محلی بوده، اگر مشارکت جامعه محلی خوب شد نشان میدهد که مشارکت دستگاه دولتی هم در آن بخش بوده است.