
اقتصاد در فرهنگ عمید «دانش بررسی روشهای کسب درآمد، مصرف کالاها و خدمات، روابط بازرگانی، سازماندهی امور مالی برای بهرهبرداری بهینه از منابع تولید ثروت و اسم مصدری به معنای میانهروی کردن و به اندازه خرج کردن» است.
و دریا اسمی به زبان پهلوی به معنای حجم وسیعی از آب است که محوطه بسیار وسیعی را فرا گرفته، قابل کشتیرانی است و به اقیانوسها راه دارد.
نامی که همیشه برای زنان بوده و برای مردمان ایرانی که از زمان حضورشان، شمال و جنوب کشور خود را با حضور دریا و مرغ دریایی یافتهاند، واژه ای بسیار پرمعنی است.
ما در نشریه اقتصاد و دریا به دنبال نشاندن «اقتصاد» و «دریا» در کنار هم هستیم. ترکیبی که همیشه حاضر بوده اما در سالهای اخیر معنایی وسیعتر از آنچه فکر میکردیم پیدا کرده است. اگر پیشترها وقتی به کسبوکار دریایی فکر میکردیم فقط به یاد کشتی و بندر و ساحل و صیادی می افتادیم، امروز ارزش مروارید خوابیده در صدف دریا را بیشتر میدانیم. در کنار دریا میشود چه کارها که نکرد. به قول معروف دریا از هیاهوی درون خودش خبر ندارد. در کنار دریا آبزیانی مانند میگو پرورش میدهند و در آب دریا ماهی و صدف و مروارید. همانطور که عمق دریا محل اکتشاف نفت و گاز است، کرانه و سطح دریا محل پرورش و صیادی است. جزر و مد و موج دریا و باد ساحل آن برق تولید میکند و گردشگری دریایی در دنیا سروصدایی به پا کرده که ما از آن دور افتادهایم.
و ما در نشریهای با نام اقتصاد و دریا در کنار تمام کسب و کارهای دریایی و تمام دوستداران دریا، دل به دریا زدهایم تا روایتهایی از دریا را با لنزی از اقتصاد در زمینههای مختلف از فرهنگی تا دانشبنیان و کارآفرینانه و از گذشته تا آینده برای شما بازگو کنیم. در این مسیر مواج همراه ما باشید.