Logo-Blue

شماره دو - سال 1402

مــــــــاهی در قفس

«اقتصاد ‌و دریا» در شماره دوم تلاش کرده است صنعتی نسبتاً نوپا در دریاهای ایران را از منظر و زوایای گوناگون بررسی کند؛ صنعتی که به‌زعم برخی فعالان، مانند کودکی ناقص‌الخلقه رشد یافته است. در «ماهی‌در‌قفس» به گفت‌وگو با فعالان و کارشناسان پرداخته‌ایم.
در بخش تاریخ، به بررسی تاریخ صنعت در ایران و جهان پرداخته‌ایم. در بخش‌های اقتصاد کلان و کارآفرینی، در کنار نمونه‌ بهینه‌کاوی صنعت در ترکیه و وضعیت آماری آبزی‌پروری ایران، گفت‌و‌گوهایی با فعالان تولید بچه‌ماهی و خوراک داشته‌ایم. همچنین، فراز‌و‌فرودهای تولید و مراقبت از بچه‌ماهی‌ها تا رسیدنشان به قفس را بررسی کرده‌ایم و گریزی به‌ دغدغه‌های تولیدکنندگان خوراک آبزیان زده‌ایم.

در بخش دانش‌بنیان، پس از معرفی یک کتاب و استارتاپ موفق جهانی، تلاش‌های یک قفس‌ساز و همچنین چالشی به نام تنوع گونه‌ای در پرورش‌ ماهی در قفس در ایران را طی مصاحبه‌ای با دو عضو هیئت‌علمی مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور بررسی کرده‌ایم.
بخش فرهنگ نشریه را با مطلب چاه نفت یا چاه ماهی و با صحبت‌ با تولیدکنندگان تجهیزان قفس در ایران شروع کرده و با روایتی از تلخ‌و‌شیرین کار با پرورش‌دهندگان قدیمی ادامه داده‌ایم. سپس پای صحبت‌های اولین زنی که روز و شب خود را در کنار مزارع پرورش ماهی در خلیج‌فارس می‌گذراند نشستیم. به جایگاه فرهنگ و پرورش ماهی در قفس به گفت‌وگو با یکی دیگر از فعالان پرداختیم و در آخر، از منظری برندمحور ماجرای تولید فیلم «صید ماهی سالمون در یمن» را بررسی کردیم؛ فیلمی که توانست مدتی نام یمن را به‌عنوان کشوری مطرح کند که چیزی بیشتر و فراتر از جنگ و فقر برای ارائه دارد.
پرسش‌های بی‌پاسخ زیادی برایمان ماند، ‌اما به نقطه پایان نرسیدیم؛ بلکه در تلاش هستیم در پایشی از مسیر رشد و شکوفایی صنعت، پاسخ سؤالاتمان را پیدا کنیم و امیدواریم صنعت پرورش ماهی، هرچه زودتر به تولید پایدار آبزیان و ایجاد امنیت غذایی برای ایران برسد. تحقیق‌ها و مصاحبه‌های آتی را نیز در چاپ‌های بعدی نشریه و یا در مقالات وب‌سایت با شما به اشتراک خواهیم گذاشت.

حامی ویژه فصلنامه اقتصاد و دریا شماره 3 – قشم

بخش اول

تاریخچه

بخش دوم

اقتصاد کلان

بخش سوم

کارآفرینی

بخش چهارم

دانش بنیان

بخش پنجم

فرهنگی