Logo-Blue

مروری بر کتاب آبزی پروری شناور، راهی برای امنیت غذایی جهانی

حامی ویژه فصلنامه شماره 3  – قشم

مروری بر کتاب آبزی پروری شناور، راهی برای امنیت غذایی جهانی

خلاصه کتاب

پس از هزاران سال تکامل، سرانجام بشر به مرحله‌ای از تمدن دست یافته است. انسان‌ها در هر یک از فصول سال به میوه‌های فصول دیگر دسترسی دارند، از منابع آبی مناطقی در آن سوی کره زمین استفاده کرده و به راحتی از هر نقطه کره زمین به نقطه‌ای دیگر سفر می‌کنند. این در حالیست که این کیفیت زندگی اغلب با بهای گرسنگی بسیاری از افراد، کمبود آب یا آلودگی محیط زیست به دست می‌آید.
در چنین شرایطی این عدم تعادل کشنده احتمالاً به دلیل افزایش مداوم جمعیت بیشتر نیز خواهد شد. به این ترتیب مساله تضمین امنیت غذایی و تولید غذای کافی برای حمایت از جمعیت نسل‌های آتی یکی از چالش‌های کلیدی افق 2050 است. با توجه به اثرات ترکیبی رشد جمعیت، تخریب خاک به دلیل تغییرات آب و هوایی و همچنین وجود زمین‌های کشاورزی محدود، رویکردهای پایدار و کل‌نگر در طراحی‌های شهری بیش از پیش مورد توجه محققان قرار گرفته است. واحه‌های دریایی یا SeaOasis یک طرح آزمایشی با هدف مقابله با چالش امنیت جهانی غذا از طریق طراحی پایدار است.

این کتاب یک طرح پیشنهادی با هدف رهایی از کمبود عرضه جهانی غذا ارائه می‌دهد. با توجه به استفاده بیش از حد از زمین در حال حاضر، نویسندگان این کتاب، گسترش تولید منابع غذایی دریایی با دستگاه‌های شناور در دریا را پیشنهاد می‌کنند. این دستگاه‌ها SeaOasis یا واحه‌های دریایی نامیده می‌شوند و به عنوان یک واحه حلقه بسته عمل کرده و بسیار پایدار هستند.
ایجاد بهترین شرایط جغرافیایی برای تبدیل منابع تامین مواد غذایی از کشاورزی به آبزی‌پروری از طریق واحه‌های دریایی مناطقی است که به دریا دسترسی داشته و علاوه بر این در آن منطقه شاخص گرسنگی در سطح بحرانی یا بالا باشد. با این اوصاف سطح پایین پیچیدگی عملیاتی، عدم نیاز به سرمایه‌گذاری زیاد روی زیرساخت‌ها و هزینه قابل قبول برای مالکان خرد، آبزی‌پروری شناور را به گزینه‌ای ایده‌آل برای تامین امنیت غذایی از منظر دسترسی، مقرون به صرفه بودن و تنوع رژیم غذایی تبدیل کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *