Logo-Blue

سدهایی برای توسعه اقتصادی سدها

سدهایی برای توسعه اقتصادی سدها

بررسی پرورش ماهی در قفس در دریاچه های پشت سدها

یک دهه بعد از احداث سد دز توسط ایتالیایی ­ها (۱۳۴۹)، اولین قفس­های پرورش ماهی در دریاچه پشت این سد راه ­اندازی شدند. نتایج چهل سال گذشته نشان می­دهد که بعد از پرورش ماهی قزل­آلا از گونه­ های سردابی، پرورش ماهی کپور از میان ماهیان گرمابی موفقیت ­آمیز است. قدمت پنجاه‌ساله این صنعت در کشور شاید این تصور را ایجاد کند که نسبت به پرورش ماهی در دریا سیر توسعه موفق­ تری را پشت سرگذاشته باشد؛ با‌این‌حال اگر این مسیر را در صحبت­های مهندس ایزدی مرور کنید، مشخص می­شود که چالش ­های آن بیشتر از چیزی است که پیش‌بینی شده بود.

آمار نشان می­دهد تا سال ۱۴۰۰، تعداد ۱۹۴ سد در کشور احداث شده است که نزدیک به ۵۷ درصد آن مصرف کشاورزی دارد. این یعنی حدود ۱۱۰ فرصت برای راه ­اندازی مزارع پرورش ماهی در قفس و فرصتی برای اشتغال زایی و تولید. برکت این فرصت­ها اما هنوز به سفره مزرعه­ داران نرسیده است؛ تا آنجا که برخی از پرورش­ دهندگان ماهی در قفس پشت سد حتی قید سود این سرمایه­ گذاری را زده­، ضررهای مالی و آسیب تجهیزاتشان را به جان خریده­ و مجبور به تعطیلی مزارع خود شده‌اند.

اگرچه آمار دقیقی از سدهای فعال در صنعت پرورش ماهی در قفس پشت سد در دست نیست، اما از لابه­ لای صحبت­های مسئولین شیلات اسامی سدهایی مثل کارون ۴، کارون ۳، دز، کرخه، شهید عباسپور، مارون، کتوند، برخی سدهای کرمانشاه، سدهای شیاده و الیمالات، برنجستانک، سد مخزنی صلاح‌الدین کلا، سنبل‌رود و عباس‌آباد، فعال یا آماده سرمایه گذاری و توسعه مزارع پرورش ماهی در قفس هستند.

در سال­های اخیر همواره اخبار امیدوار‌کننده زیادی از توسعه پرورش ماهی پشت سد منتشر شده‌ است؛ اخباری که سرمایه‌گذاران را برای توجه به این صنعت ترغیب می­کنند با‌این‌وجود بهره­برداران حرف­های دیگری دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *