Logo-Blue

استارتاپ کیج آی: راهکاری نوآورانه برای مشکلی دیرینه

استارتاپ کیج آی: راهکاری نوآورانه برای مشکلی دیرینه

تغذیه ماهی‌ها یکی از پرهزینه‌‌ترین بخش‌های صنعت پرورش آبزیان است. نامشخص‌بودن زمان خاتمه تغذیه منجر به دور‌ریختن میلیاردها دلار خوراک ماهی، از‌دست‌دادن پول و هدر‌رفتن منابع می‌شود. بندیک اس. سووژارتو مدیرعامل کیج‌آی، استارتاپی مستقر در اسلو، می‌گوید: «تخمین زده می‌شود در نروژ ۷ درصد خوراک آبزیان هدر می‌رود؛ یعنی اتلافی معادل حدود ۱ میلیارد کرون (۱۱۹ میلیون دلار). این مقدار بسیار زیاد است و نمی‌توان چنین صنعتی را مطابق با اصول توسعه پایدار دانست.»
سووژارتو می‌گوید دوربین‌های زیر آب که تا همین اواخر، یکی از معدود گزینه‌ها برای نظارت بر رفتار ماهی‌ها بودند، کاستی‌های قابل‌توجهی دارند. وی می‌افزاید: «شما می‌توانید برخی از اطلاعات رفتاری را از دوربین‌ها دریافت کنید، اما دوربین‌ها میدان دید بسیار محدودی دارند و تفسیر اطلاعات تا حدی سلیقه‌ای خواهد بود.» همچنین این گزینه وجود دارد که هر ماهی برای نظارت و کنترل رفتارش علامت‌گذاری شود، اما چنین کاری بسیار پرهزینه است. برای حل این معضل، کیج‌آی محصولی را عرضه کرد که راه‌حلی نوآورانه ارائه می‌دهد: استفاده از یادگیری ماشین و هیدروآکوستیک برای اندازه‌گیری عینی اشتهای ماهی در قفس‌های دریایی.
پیوستن سووژارتو به کیج‌آی و تحول شرکت

سووژارتو در سال ۲۰۱۴ در دانشگاه اسلو در حال تحصیل در رشته ابزار دقیق هیدروآکوستیک بود که توسط جوآکیم مینارد، یکی از بنیان‌گذاران کیج‌آی و دانشجوی قبلی این دانشگاه استخدام شد. در آن زمان کیج‌آی یک‌ساله بود و با هدف خود برای ایجاد فناوری هیدروآکوستیک برای ردیابی حرکات زیست‌توده در قفس و استفاده از یادگیری ماشین برای ارزیابی عینی اشتهای ماهی از این رفتار فاصله داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *